Ferdinand Habsburg

HABSBURG EDDIGI LEGSIKERESEBB DTM-HÉTVÉGÉJÉT TELJESÍTETTE A NORISRINGEN

Share on facebook
SHARE
Share on twitter
SHARE

Az első DTM szezonját teljesítő Habsburg Ferdinánd idén másodszor végzett a legjobb tíz között Aston Martin Vantage DTM autójával, a bajnokság múlt hétvégi norisringi fordulójának első futamán. A második versenyen épphogy csak lecsúszott a pontszerző helyről, és ezzel eddigi legeredményesebb DTM versenyhétvégéjét tudhatja maga mögött. 

A siker kulcsa a konstans teljesítményben rejlett az R-Motorsport 22 éves versenyzője számára, aki első túraautós-szezonjának féltávjánál jár. És bár már korábban is sikerült pontokat szereznie a DTM-ben, azonban az elmúlt hétvégén az időmérő edzéseket és a versenyeket is sikerült egyaránt kiemelkedő eredménnyel és hibák nélkül teljesítenie.

“Ha ilyen meredek a tanulási görbe, akkor könnyen hibázik az ember, de itt a Norisringen hibátlan hétvégét futottunk, konstans teljesítménnyel. – Úgy vélem ebben rejlik a siker kulcsa – mind magam mind pedig a csapat számára. Elégedett vagyok az időmérős eredményeimmel, a futamokon mutatott versenytempómmal és a helyezéseimmel.”

“Nyilvánvaló, hogy az Aston Martin Vantage DTM versenyautónk versenytempója még nincs egy szinten a BMW -vel és az Audival, de azt hiszem sikerült a maximumot kihoznom az adott helyzetből. Elsősorban a csapattársaimhoz tudom mérni a teljesítményemet, ezért örömmel tölt el, hogy az egész hétvége folyamán sikerült felvennem velük a versenyt.”

Habsburg az első futamnak a tizenötödik rajtkockából vágott neki, és a verseny korai szakaszára ütemezett kerékcserét követően a legjobb tíz közé verekedte előre magát. Bár a több mint 60 körös verseny végére kezdtek elfogyni a gumijai, azonban Ferdinándnak sikerült megtartania pozícióját, és a pontszerző tizedik helyen haladt át a célvonalon, megfutva a leggyorsabb versenykört az Aston Martinok között. 

A vasárnapi időmérőn is a tizenötödik helyre kvalifikálta magát, mindössze .005 másodperccel lemaradva csapattársa, a korábbi DTM bajnok  Paul Di Resta mögött. A második futamon pedig ismét sikerült gyors és konstans köridőket futnia, és végül tizenegyedikként ért célba. 

“Nagyon élveztem az elmúlt hétvégét. A jó eredmények mellett nagyszerű érzés volt ennyi rajongóval találkozni, és megtiszteltetés volt, hogy őfelsége II. Albert monacói herceg is tiszteletét tette a garázsunkban.
Itt a Norisringen egyszerűen hihetetlen a DTM iránti rajongás mértéke. A lelátók zsúfolásig megteltek, és az autogramosztásokon is hatalmas volt a tömeg. Már alig várom a következő fordulót. A hétvégi teljesítményünk kiváló alapot nyújt a további fejlődéshez, a következő cél pedig a kettős pontszerzés.”

A DTM következő futamára Július 22-23 között kerül sor a hollandiai Assenben. 

More to explore

Ferdinand Habsburg Portrait WRT 2020

Ferdinand Habsburg teams up with Fitbit

Ferdinand Habsburg will enter his second DTM season with new partner Fitbit , innovators and market-leaders in wireless-enabled wearable technologies, by his side.

Scroll to Top