Habsburg Ferdinánd a legjobb öt között végzett Zandvoortban

FHL-PR
Hits: 579

Habsburg Ferdinánd az elmúlt hétvégén a FIA F3 bajnokság negyedik fordulójának otthont adó hollandiai Zandvoortban versenyzett, ahonnét értékes bajnoki pontokkal távozott, miután két alkalommal is sikerült a legjobb tíz között végeznie.

A hétvége nehézkesen indult, ugyanis a 21 éves versenyző az első időmérő edzésen végig alulkormányzottsággal küszködött, így a 14. rajtkocka volt a legjobb amit ki tudott hozni az autóból. Azonban a Carlin csapat megfeszített munkájának köszönhetően a második időmérő edzésre valamennyire képesek voltak orvosolni a hibát, így a második futamra a hetedik, míg a harmadik futamra a kilencedik rajthelyet sikerült megszereznie.
 
Habsburg mindhárom futamon kiválóan versenyzett, azonban a keskeny és kanyargós zandvoorti pályán nem sok lehetőség adüdik az előzésre. Az első versenyen végül a 14. a másodikon ötödik, míg a hétvége zárófutamán a hetedik helyen ért célba.
 
“Nehéz ezt lenyelni, főleg a tavaly itt elért eredmények tükrében ,” mondta el Habsburg aki 2017-ben a második rajtkockába kvalifikálta magát a homokdűnék által övezett aszfaltcsíkon, mindössze 0.012 másodperccel elmaradva a pole pozíciós időtől, és végül a dobogó második fokán ünnepelhetett. “Ez a hétvége egyértelművé tette számunkra, hogy bizonyos területeken fejlesztenünk kell az autót ahhoz hogy előre tudjunk lépni, emellett tökéletesítenem kell az időmérős teljesítményemet, hogy a mezőny elejéről tudjak rajtolni. Összességében örülök annak, hogy ismét sikerült pontokat gyűjtenem, emellett élveztem a pályán vívott csatákat. Mindig nagyon élvezetes itt versenyeznini, különösen egy Forma 3-as autó volánjy mőgőtt.
 
Habsburg szeme előtt azonban már egy lehetséges dobogós helyezés lebeg, ugyanis jövő hétvégén (július 27-28) a bajnokság visszatér Spa-Francorchamps-ba, Ferdinánd rendkívül izgalmas és látványos Formula 3-as győzelmének helyszínére.